Familie vindt onderdak in noodwoning OCMW na brand

Familie vindt onderdak in noodwoning OCMW na brand

Familie vindt onderdak in noodwoning OCMW na brand

Print
Sint-Gillis-Waas - De bovenverdieping van een kangoeroewoning in de Stationsstraat in Sint-Gillis-Waas is woensdag uitgebrand. De schrijnwerkersfamilie die er al decennialang woont, bleef ongedeerd. Zij vinden tijdelijke opvang in een noodwoning van het OCMW.

"Om 13.30u werd er aan de deur gebeld, toen ik opendeed riep een voorbijganger dat mijn huis in brand stond", vertelt Chris De Smedt (54) in een met rook gevulde Stationsstraat. "Ik zag meteen dat de brand zich op de tweede verdieping situeerde. Ik kon mijn 78-jarige moeder, die op de eerste verdieping woont, tijdig naar beneden helpen. Samen zijn we naar buiten gelopen en hebben we gewacht tot de brandweer arriveerde. Die was er snel. Gelukkig waren mijn echtgenote en mijn dochter, die hier ook wonen, niet thuis."

Het parket van Dendermonde stuurde een branddeskundige ter plaatse. De oorzaak van de brand staat nog niet vast, maar De Smedt heeft een vermoeden. "Het huis is erg oud en is eigenlijk nooit echt grondig gerenoveerd. Er is wel eens een nieuwe steen tegen de gevel geplakt, maar de elektriciteit is bijvoorbeeld nooit vervangen."

Het gezin wordt tijdelijk opgevangen in een noodwoning van het OCMW.

SOPY
Foto Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio