Sp.a voert actie tegen afschaffing sociaal agentschap

Leden van de Mechelse sp.a hebben dinsdagavond voor aanvang van de gemeenteraad actie gevoerd tegen de afschaffing van Oprit W. Dat agentschap vervult in de Dijlestad een regiefunctie voor sociale economiebedrijven.

Sven Van Haezendonck

"Van de huidige 3468 werklozen in Mechelen komen er 2831 mensen uit kansengroepen", zegt gemeenteraadslid Caroline Gennez (sp.a). Dat het stadsbestuur net nu beslist om het agentschap Oprit W af te schaffen, is voor de politica en haar partij onbegrijpelijk.

Gennez: "Een van de beste instrumenten voor meer gelijkheid is een job voor iedereen. Oprit W creëerde bijkomende werkgelegenheid voor Mechelaars die elders moeilijker aan de bak komen, en zorgde voor dienstverlening die niet door andere bedrijven wordt uitgeoefend. Het agentschap gaf zuurstof aan de lokale economie in onze stad. Deze zuurstof is in tijden van crisis en zware sociale besparingen in de stad meer dan ooit nodig."

"Er verandert niets aan de lopende projecten. Oprit W verdwijnt, maar de sociale tewerkstelling blijft. De ambtenaar die voor het agentschap werkt, zal opnieuw bij de stad aan de slag gaan", reageert schepen van Lokale Economie Wim Jorissen (N-VA). Burgemeester Bart Somers (Open Vld): "Wij plaatsen sociale economie net in de kern van onze organisatie." Gennez kondigt aan het dossier kritisch op te volgen.

Beluister de reactie die gemeenteraadslid Gennez gaf aan Radio Reflex:

SVH

Foto Patrick Hattori

MEER OVER Caroline Gennez

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio