Meer lopers, minder lang aanschuiven in Kennedytunnel

Meer lopers, minder lang aanschuiven in Kennedytunnel

Meer lopers, minder lang aanschuiven in Kennedytunnel

Print
Voor de Antwerp Ten Miles en Marathon zijn de Kennedy-, Waasland- en Bolivartunnel in Antwerpen zondag een tijdje geheel of gedeeltelijk afgesloten geweest, omdat de lopers er doorheen moesten. Dat veroorzaakte niet meer verkeershinder dan vorig jaar. "Aan de Kennedytunnel waren de wachttijden zelfs ietsje minder", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

De meeste verkeershinder situeerde zich tussen 14 en 18 uur. Aan de Kennedytunnel was het op het piekmoment rond 16.30 uur aanschuiven vanaf Berchem in de richting van Gent en vanaf Kruibeke richting Nederland. "De wachttijden bedroegen ruim één uur richting Gent en minder dan uur richting Nederland", aldus Hajo Beeckman.

De binnenstad van Antwerpen was autoluw gemaakt tussen de Leien en de Scheldekaaien, maar het openbaar vervoer ondervond daar weinig hinder van. Sporters en supporters konden zich via pendelbussen, gratis Flandria-overzetboten, fietsers- en voetgangerstunnel en de tram verplaatsen tussen de Rechter- en Linkeroever van de Schelde.

Belga

Foto: BHul