Zulte Waregem op kampioenenkoers na zege tegen Anderlecht

Zulte Waregem op kampioenenkoers na zege tegen Anderlecht

Zulte Waregem op kampioenenkoers na zege tegen Anderlecht

Print
Zulte Waregem is de nieuwe leider in play-off I van het voetbal. Het versloeg thuis landskampioen Anderlecht met 2-1 en heeft nu één punt meer dan de Brusselaars. Mbaye Leye en Junior Malanda maakten de goals voor een sterk Essevee, Dieumerci Mbokani kon in het slot nog tegenscoren.

Er deden zich al heel wat vreemde capriolen voor in play-off I en dat was deze speeldag niet anders. Standard en Racing Genk lieten de kans liggen om aansluiting te vinden met de top na onverwachte nederlagen tegen respectievelijk Lokeren en Club Brugge. Anderlecht kon zondag dan weer het laken naar zich toe trekken, maar moest het onderspit delven tegen Zulte Waregem.

Zulte Waregem ging met een 1-0 voorsprong de rust in na een penaltygoal van Mbaye Leye op het kwartier. Nochtans begonnen de bezoekers het sterkst aan de wedstrijd, maar een duwfout van Nuytinck op Leye deed het tij abrupt keren. De Sutter kreeg in de eerste helft nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar zijn knal belandde op de paal.

Leye mist tweede penalty

Elf minuten voor tijd verdubbelde Junior Malanda met een droge knal de voorsprong voor Zulte Waregem. Vijf minuten later kreeg Leye een unieke kans op de 3-0 maar zijn tweede strafschop van de avond, na een fout van Kouyaté op invaller Trajkovski, ging over.

Twee minuten voor affluiten werd het nog bibberen voor Zulte Waregem toen Mbokani met het hoofd de aansluitingstreffer scoorde, maar verder kwam de ploeg van John van den Brom niet meer.

Volgende week zondag (28 april) gaat Zulte Waregem op bezoek bij Standard. Anderlecht trekt dezelfde dag naar Club Brugge. Zaterdag is er Lokeren - Racing Genk.

Lees ook: Club Brugge wint van Genk na spannende match

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws