Kebede wint zwaarbewaakte marathon van Londen

Print

Kebede wint zwaarbewaakte marathon van Londen

De deelnemers aan de marathon in Londen hebben zondagochtend voor de aanvang van de wedstrijd 30 seconden stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen tijdens de marathon van Boston. Aan de wedstrijd nemen zowat 36.000 mensen deel. De veiligheidsdiensten zijn verhoogd aanwezig nadat bij de aanslagen in de VS drie doden vielen en bijna 180 mensen gewond raakten.

De Ethiopiër Tsegaye Kebede won de marathon van Londen in 2u06:04. Kebede, die in 2010 ook al eens zegevierde in de Engelse hoofdstad, dankte zijn zege aan een krachtige eindsprint. Hij haalde in de slotkilometers de Keniaan Emmanuel Mutai in.Bij de vrouwen won de Keniaanse Priscah Jeptoo met een persoonlijk record van 2u20:15. Ze finishte voor haar landgenote Edna Kiplagat.Rouwband

De 36.000 lopers droegen een rouwband ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen maandag op de marathon van het Amerikaanse Boston. Ook werd voor de start een stilte van 30 seconden ingelast.

In vergelijking met 2012 werden 40 procent meer politieagenten ingezet om de veiligheid van de marathon te garanderen."Deze week is de wereldwijde marathonfamilie geschokt geweest door de gebeurtenissen tijdens de marathon van Boston", verklaarde Geoff Wightman, een van de verantwoordelijken voor het sportevenement. "We houden deze stilte ter nagedachtenis van onze vrienden en collega's voor wie een vreugdevolle dag een erg trieste werd."

Belga
Foto's Reuters

Meer sportnieuws