AA Gent op weg naar groepswinst

AA Gent op weg naar groepswinst

AA Gent op weg naar groepswinst

Print
AA Gent - Lierse 3-0

Met nu tien op twaalf zit AA Gent bijna perfect op schema voor groepswinst in poule A en blijft dus in de running voor het zo begeerde Europese ticket. Lierse is definitief uitgeteld.

AA Gent domineerde dan ook doorlopend tijdens de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Op het middenveld was de kracht van Neto en het vernuft van Lopez te hoog gegrepen voor Lierse. Goris redde een schot van Neto na knap terugleggen van Cendros. Maréval zag een vrijschop tegen de paal uiteenspatten en Brüls plaatste een vluchtschot net langs de verkeerde kant van de paal.

Het verlossende doelpunt voor de Buffalo's kwam er al vrij vlug na de rust. Abou tackelde Brüls tegen de grasmat en Lopez schilderde de vrijschop op het hoofd van topscorer Mboyo: 1-0. AA Gent duwde nu door en één hoekschop verder verdubbelde het zijn voorsprong. Een hoekschop van alweer Lopez belandde bij Brüls en diens voorzet werd binnen gekopt door Nahayo: 2-0. Meteen het eerste competitiedoelpunt van Nahayo voor de Buffalo's.

Fernandez gaf Kage en Mboyo rust maar de invallers deden het goed. Soumahoro bewees weer helemaal fit te zijn na zijn hamstringsblessure en flitste op links keer op keer. Coulibaly mocht nog eens meedoen en bedankte al meteen. De in Gent immens populaire spits kopte de eerste voorzet naar Hubert en die werkte het leer knap voorbij de nochtans weer sterk keepende Goris, binnen: 3-0. AA Gent bleef nog aandringen voor een hogere score maar Goris, misschien wel de beste bezoeker, verhinderde dit.

Pierre Hellebaut

Foto:
Mboyo kopt de 1-0 binnen

Toeschouwers: 8.111.
Scheidsrechter: Christof Dierick.
AA GENT: Boeckx - Cendros, Arzo, Nahayo, Maréval - Hubert, Neto, Lopez - Brüls, Mboyo, Kage.
LIERSE: Goris - Lambot, Frans, Swinkels, Abou - Shebata, Saidi, Wils, Bourabia - Adesanya, Pouga.
Doelpunten: 49' Mboyo 1-0, 59' Nahayo 2-0, 76' Coulibaly 3-0.
Vervangingen: 62' Kage door Soumahoro, 67' Shebata door Farag, 74' Adesanya door Vercauteren, 75' Mboyo door Coulibaly, 81' Neto door Lepoint, 83' Abou door Van der Heyden.
Gele kaarten: 26' Cendros (tackle), 48' Abou (tackle).
Rode kaarten: geen.

MEER VOETBALNIEUWS