Sifakis houdt Charleroi recht tegen Waasland-Beveren

Waasland-Beveren - Charleroi 0-0

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Charleroi eindigde op een scoreloos gelijkspel. Een wedstrijd met twee gezichten, waarin vooral de eerste helft beneden niveau was.

Na rust voetbalden beide ploegen wel en ging het spel goed op en neer. De betere kansen waren voor de thuisploeg en op basis daarvan hadden de Waaslanders meer verdiend. Het was doelman Sifakis die Charleroi voor een nederlaag behoedde. Sifakis moest zich de eerste keer reppen op een afstandsschot van Ladrière, maar meer dan dat kregen de karig opgekomen toeschouwers niet te zien. Coosemans kon zich beperken tot enkele plukballen. Net voor de rust dan toch opwinding toen D'Ulivo Sonck vond aan de eerste paal, maar zijn kopbal werd uit doel gehouden door Sifakis.

In een betere tweede helft bracht Charleroi met Badibanga meer aanvalskracht in en nam het ook het initiatief. Dat zorgde voor enkele hete standjes in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar Coosemans kwam niet in de problemen. Het was Ivens die het eerste gevaar inleidde voor de bezoekers toen die bijna zijn eigen doelman verraste bij een kopbal.

Satli trapte bij de daaropvolgende hoekschop op Coosemans, die kon ontzetten. De thuisploeg herstelde het evenwicht. Eerst kwam Ladrière een teenlengte te kort om in doel te verlengen en even later voorkwam Safikis na een kopbal van Sonck dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Doumbia kopte nog voorlangs. Sonck kapt zich goed vrij maar Sifakis was bij de pinken. Waasland-Beveren kreeg in de slotfase nog enkel mogelijkheden om te scoren maar dit lukte niet meer.

ENCA

Scheidsrechter: Erik Lambrechts. Waasland-Beveren: Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Ivens, Doumbia, Blondelle, Ladrière, De Smet, Sibum, Remacle, Sonck. Charleroi: Sifakis, Satli, Martos, Dessoleil, N'Ganga, Pollet, Ederson, Diandy, Kumedor (59' Badibanga), Kaya, Rossini. Gele kaarten: 40' Blondelle, 90' Sonck.

Meer sportnieuws