KV Mechelen afgemaakt tijdens dol Leuvens kwartiertje

KV Mechelen - OH Leuven 1-5

jrosquin

OH Leuven heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan in groep B van play-off 2. De Leuvenaars haalden zwaar uit op het veld van KV Mechelen en bogen een 1-0 achterstand aan de rust om tot een 1-5 afstraffing. OHL deelt de eerste plaats nu in groep B, KV zakt weg naar de laatste plaats.

Vijf minuten voor rust kreeg Weuts een bal tegen de hand en kreeg de thuisploeg een vrije trap aan de rand van de zestien. De Witte zette zijn hoofd tegen de voorzet van Cordaro en de ploegen trokken de rust in met een 1-0 voorsprong voor KV Mechelen.

KV Mechelen werd afgemaakt in een dol Leuvens kwartiertje. Eerst joeg Mikulic een hoekschop van Ibou hoog in doel. De volgende hoekschop werd door Van Damme met de hand geraakt, wat hem op zijn tweede gele kaart van de avond kwam te staan. Ibou zette de strafschop feilloos om.

Vijf minuten later was het weer raak na een corner. Deze keer kopte Robson de hoekschop van Ibou voorbij Biebauw. De Mechelse verdediging was ondertussen volledig het noorden kwijt en Cerigioni, opnieuw op aangeven van Ibou, strafte dat af met de vierde goal binnen het kwartier. Gislason pakte nog rood voor het neerhalen van de doorgebroken Pedersen, maar ook dat stokte de Leuvense doelpuntenmachine niet. Na goed samenspel tussen Cerigioni en Ibou werd Biebauw voor de vijfde keer gevloerd.

THST

Foto: Belga Ibou feest met de fans

Scheidsrechter: Kamphuis. KV Mechelen: Biebauw - Van Loo, Biset, Pandza (84' De Petter), Ghomsi - Van Damme, De Witte, Rits (84' Junker) - Cordaro, Diabang (69' Destorme) - Pedersen. OH Leuven: Bailly - Vanaudenaerde, Mikulic, Robson, Weuts - Van Goethem, Ngolok (85' Buysens), Gislason - Ceregioni (87' Azevedo), Ibou (90' Brogno)- Chuka. Doelpunten: 41' De Witte 1-0, 55' Mikulic 1-1, 62' Ibou 1-2 (pen.), 68' Robson 1-3, 70' Cerigioni 1-4, 84' Ibou 1-5. Gele kaarten: 25' Robson (elleboog), 40' Weuts (hands), 53' Van Damme (tackle), 61' Van Damme (hands), 71' Vanaudenaerde (tackle), 73' Mikulic (obstructie) Rode kaarten: 61' Van Damme (2x geel), 74' Gislason (noodrem)

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws