Standard, Beerschot en KVM krijgen op hun donder

Standard, Beerschot en KVM krijgen op hun donder

Standard, Beerschot en KVM krijgen op hun donder

Print
Het doek is gevallen voor Beerschot. Standard, tot dusver de revelatie van play-off I, kreeg een onverwacht oplawaai op het veld van Lokeren. KV Mechelen was een zelfde lot beschoren tegen OH Leuven in play-of II. AA Gent lijkt op weg naar de finale van play-off II na een vlotte zege tegen Lierse.

Uitslagen zaterdagavond:

  • Play-off I:

Lokeren - Standard 4-1

De (onuitgesproken) titelambities van Standard hebben een flinke knauw gekregen nadat het op het eigen veld met 1-4 onderuit ging tegen Lokeren. Standard was de betere ploeg, maar defensieve fouten deden de Luikenaars de das om. Voor Lokeren is het de eerste zege in play-off I.

  • Play-off II:

Groep A:

AA Gent - Lierse 3-0

AA Gent heeft zijn leidersplaats in groep A van play-off II verstevigt na een 3-0 zege tegen Lierse. De doelpunten van Mboyo, Nahayo en Coulibaly vielen pas na de pauze. Lierse blijft troosteloos laatste in groep A met slechts één punt uit vier wedstrijden.

Bergen - KV Kortrijk 2-1

In de andere wedstrijd in groep A klopte Bergen Kortrijk met 2-1. Oussalah bracht de West-Vlamingen op voorsprong, maar Jarju (2x) trok de scheve situatie helemaal recht voor Bergen.

Groep B:

KV Mechelen - OH Leuven 1-5

KV Mechelen liep in eigen huis een 1-5 blamage op tegen Oud-Heverlee Leuven. De Mechelaars mochten dankzij De Witte met 1-0 gaan rusten, maar in de tweede helft ontbond OHL zijn duivels. Mikulic zorgde voor de gelijkmaker en Leuven ging erop en erover. 1-5 was uiteindelijk het zware verdict voor KVM.

Waasland-Beveren - Charleroi 0-0

Waasland-Beveren en Charleroi kwamen niet tot scoren en 0-0 was dan ook het logische eindresultaat. In de stand schieten beide ploegen niet veel op met dit gelijkspel. OHL en Charleroi tellen nu zes punten in groep B op de voet gevolgd door Waasland-Beveren.

  • Play-off III:

Cercle Brugge - Beerschot 2-1

Het is over en uit voor Beerschot. De trotse club van het Kiel vocht zaterdagavond voor wat het waard was, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van Cercle Brugge. Beerschot zal nu volgend seizoen in het beste geval in tweede klasse aantreden.

Bekijk alle uitslagen en standen

Meer voetbalnieuws