Standard, Beerschot en KVM krijgen op hun donder

Het doek is gevallen voor Beerschot. Standard, tot dusver de revelatie van play-off I, kreeg een onverwacht oplawaai op het veld van Lokeren. KV Mechelen was een zelfde lot beschoren tegen OH Leuven in play-of II. AA Gent lijkt op weg naar de finale van play-off II na een vlotte zege tegen Lierse.

jrosquin

Uitslagen zaterdagavond:

  • Play-off I:

Lokeren - Standard 4-1

De (onuitgesproken) titelambities van Standard hebben een flinke knauw gekregen nadat het op het eigen veld met 1-4 onderuit ging tegen Lokeren. Standard was de betere ploeg, maar defensieve fouten deden de Luikenaars de das om. Voor Lokeren is het de eerste zege in play-off I.

  • Play-off II:

Groep A:

AA Gent - Lierse 3-0

AA Gent heeft zijn leidersplaats in groep A van play-off II verstevigt na een 3-0 zege tegen Lierse. De doelpunten van Mboyo, Nahayo en Coulibaly vielen pas na de pauze. Lierse blijft troosteloos laatste in groep A met slechts één punt uit vier wedstrijden.

Bergen - KV Kortrijk 2-1

In de andere wedstrijd in groep A klopte Bergen Kortrijk met 2-1. Oussalah bracht de West-Vlamingen op voorsprong, maar Jarju (2x) trok de scheve situatie helemaal recht voor Bergen.

Groep B:

KV Mechelen - OH Leuven 1-5

KV Mechelen liep in eigen huis een 1-5 blamage op tegen Oud-Heverlee Leuven. De Mechelaars mochten dankzij De Witte met 1-0 gaan rusten, maar in de tweede helft ontbond OHL zijn duivels. Mikulic zorgde voor de gelijkmaker en Leuven ging erop en erover. 1-5 was uiteindelijk het zware verdict voor KVM.

Waasland-Beveren - Charleroi 0-0

Waasland-Beveren en Charleroi kwamen niet tot scoren en 0-0 was dan ook het logische eindresultaat. In de stand schieten beide ploegen niet veel op met dit gelijkspel. OHL en Charleroi tellen nu zes punten in groep B op de voet gevolgd door Waasland-Beveren.

  • Play-off III:

Cercle Brugge - Beerschot 2-1

Het is over en uit voor Beerschot. De trotse club van het Kiel vocht zaterdagavond voor wat het waard was, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van Cercle Brugge. Beerschot zal nu volgend seizoen in het beste geval in tweede klasse aantreden.

Bekijk alle uitslagen en standen

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws