Beerschot zakt naar tweede klasse

Beerschot zakt naar tweede klasse

Beerschot zakt naar tweede klasse

Print
Cercle Brugge - Beerschot 2-1

Het is over en uit voor Beerschot. De trotse club van het Kiel vocht zaterdagavond voor wat het waard was, maar verloor uiteindelijk met 2-1 van Cercle Brugge. Beerschot zal nu volgend seizoen in het beste geval in tweede klasse aantreden.

Lees ook: Mathijssen: "Alles aan gedaan om te winnen"

Het ging de voorbije weken van kwaad naar erger voor Beerschot, zowel professioneel als financieel. Zelfs tijdens de grootste malaise blijven de meest vurige paarswitte fans hun team steunen, maar naast enkele honderden Beerschotsupporters zakten er ook een hele hoop Antwerpfans naar Brugge af. Zij wilden de mogelijke zwanenzang van de aartsrivaal voor geen geld van de wereld missen.

De Ratten lieten zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. De spelers van Jacky Matthysen gingen zelfs meteen in de aanval, maar Cercle herstelde in de eerste helft al snel het evenwicht. Na 45 minuten stond het echter nog steeds 0-0.

Ook in de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld, met name twee stugge ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Of onmondig bleken, zo u wil. Daar kwam in de 66e minuut verandering in. William Carvalho plaatste de bal van aan de rand van de 16 meter keurig in de rechterbovenhoek: 1-0. Niet alleen de Cercle-fans vierden feest, maar ook de meegereisde Antwerpsupporters.

De elf van Beerschot lieten de kopjes niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd volgde echter de mokerslag. Dit keer was het Bakenga die de bal hoog in doel kegelde: 2-0.

Ogunjimi zag een goal nog afgekeurd, maar twee minuten voor tijd laaide de hoop nog even op nadat de jonge Benito Raman uit vrijschop de 2-1 scoorde.

Verder kwamen de Ratten echter niet meer. Het bleef 2-1, waardoor Beerschot voor het eerst sinds de fusie met Germinal Ekeren in 1999 naar tweede klasse zakt. Cercle Brugge speelt nu de eindronde met drie tweedeklassers om het behoud te verzekeren.

Foto: Isosport

Reacties:

Scheidsrechter: S.Gumienny.
Toeschouwers: 10.245.
CERCLE BRUGGE : Verbist; Cornelis, Wils, Mertens, Evens; Smolders, Vidarsson, Carvalho; Boi (75'Bakenga), Uchebo, D'Haene.
BEERSCHOT : Deloose; Marzo, Bodor, Van Acker, Deferm; Losada, De Decker, Bodor, Mununga (73'Dayan); Raman. Ogunjimi.
Doelpunten : 67'Carvalho 1-0; 83'Bakenga 2-0; 89'Raman 2-1.
Gele kaarten : Mununga, Bodor, Ogunjimi.

Meer voetbalnieuws