Leerling van Sint-Michielscollege in Brasschaat is beste 'public speaker' van België

Print
Brasschaat - De 19-jarige Victoria Larsen van het Sint-Michielscollege in Brasschaat heeft zaterdag de 'BBC and Telenet Public Speaking Awards 2013' gewonnen in Mechelen. Ze mag op 17 mei in Londen de Belgische kleuren verdedigen op de International Public Speaking Competition 2013.

De Engelstalige welsprekendheidwedstrijd werd voor de zesde keer georganiseerd in ons land en 192 studenten uit 60 scholen schreven er zich voor in. Tien van hen haalden de finale en brachten een speech voor een jury en publiek.

Happiness

De speech van Larsen, 'The Three Paths to Happiness', maakte de meeste indruk op de jury, waar onder meer afgevaardigden van de Britse en Amerikaanse ambassade, BBC Worldwide, acteur Karel Deruwe en radiomaker Jan Hautekiet in zetelden. Ook Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet was aanwezig en luisterde naar de speeches vanuit het publiek.

Larsen reageerde opgelucht na haar overwinning. "Ik vond de overige speeches ook erg goed en vond dat iedereen terecht in de finale stond. Ik ben erg blij dat ik uiteindelijk gewonnen heb." Zij mag het nu volgende maand in Londen opnemen tegen winnaars uit de hele wereld. De publieksprijs zaterdag ging naar Reinart Belpaire van het Sint-Laurensinstituut in Zelzate.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio