Zeven luxeflats en drie kantoren

Een droom om in te wonen. Dat wordt het markante appartementsgebouw dat ondernemer Luc Verheyen op de hoek van de St.-Jobsstraat en de Augustijnenlaan bouwt. Maar toplokaties hebben een prijs: 350.000 euro voor het goedkoopste appartement, 495.000 euro voor het duurste.

Jonas Rosquin

Zeven appartementen en drie kantoren. Dat is wat Luc Verheyen aanbiedt op nauwelijks 200 meter van de Grote Markt, vlakbij het groen van de Netevallei en de vesten, met bovenop aan de voordeur een paar scholen, een supermarkt en het administratief centrum.

Dankzij architect Rik De Vooght wordt dit niet het zoveelste appartementsgebouw naast de Augustijnenlaan: het is een modernistisch, in het oog springend pand dat een aanwinst is voor de stad.

"Ik weet dat dit erg dure appartementen zijn", zegt Luc Verheyen, die van de zeven appartementen er twee zal verhuren, omdat hij er op termijn zelf wil gaan wonen en er bovendien zo snel mogelijk zijn boekhoudkantoor Optifisk wil in onderbrengen. De prijzen van de andere vijf mogen er zijn: tot 495.000 euro voor het duurste dakappartement. Plus 21 procent btw en 10 procent grondlasten. Crisis, zei u?

"Je moet er daar geen 50 van bouwen, maar van deze vijf ben ik zeker dat ze heel snel verkocht zullen zijn", beweert Verheyen met grote stelligheid. "En de kantoorruimten ook.

De appartementen hebben een ontsluiting langs het Poelstraatje. De inkom ligt langs de Augustijnenlaan, waar de weg zal moeten aangepast worden. Achteraan zijn er 23 parkeerplaatsen. Binnen twee jaar moet het gebouw af zijn.

Era/Renomar, 014-22.00.00, www.era.be/renomarMarc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio