Brugge beeft voor rellen tussen fans Antwerp en Beerschot

Het is alle hens aan dek in Brugge vandaag, zaterdag, wanneer Cercle Brugge en Beerschot een cruciale match spelen. De politiekorpsen van Brugge en Antwerpen hebben extra manschappen opgetrommeld. “We zijn op alles voorbereid”, luidt het.

Gek genoeg zit de dreiging niet bij de supporters van een van de twee ploegen, die onder mekaar uitmaken wie degradeert, maar bij die van Antwerp. Een onbekend aantal Antwerpsupporters wil de mogelijke nederlaag van aartsrivaal Beerschot voor geen geld missen. “Het is zo dat onze supporters hopen op de degradatie van Beerschot. Dat is zelfs nog zacht uitgedrukt”, zegt Julien De Ridder van de federatie van Antwerpse supportersclubs.

Hij schat dat 200 à 250 Antwerpfans naar Brugge zullen afreizen. De vrees bestaat dat die zich zullen mengen onder Beerschotsupporters en dat het op rellen zal uitdraaien. Vooral omdat Cercle Brugge aan al zijn 4900 abonnees twee gratis tickets geeft, om voor goed gevulde tribunes te kunnen spelen.

“Wij hebben nu onze supporters op het hart gedrukt om de tickets alleen te geven aan bekenden”, zegt Pol Van Den Driessche, woordvoerder van Cercle. “Je ziet het zo aankomen, dat zowel supporters van Antwerp als van Beerschot gratis tickets te pakken krijgen, in ruil voor een paar pinten bier bijvoorbeeld, en dat ze op dezelfde tribune belanden.”

"Niet in gaan op provocaties"

De supportersfederatie van Beerschot roept zijn leden dan weer op om niet in te gaan op eventuele provocaties van Antwerpfans.

“Ik verwacht dat er nog veel Beerschotfans de ploeg in Brugge zullen komen steunen”, aldus woordvoerder Frank De Lee. “We moeten blijven geloven in een goede afloop, een andere mogelijkheid hebben we niet. We roepen ook de spelers op om tot het uiterste te gaan en hun shirt gedurende meer dan 90 minuten nat te maken voor Beerschot. Die vijfde wedstrijd van play-off 3 moeten we uit de brand kunnen slepen, om het dan volgende week af te maken op het Kiel en ons voor te bereiden op de eindronde met de tweedeklassers. Daar moeten de spelers voluit voor gaan.”

DH, HF

Foto: FrBe De schrik voor Antwerpsupporters, die massaal tegen Beerschot zouden komen supporteren, zit er bij Cercle goed in.

Meer voetbalnieuws