Foorkramers trekken naar rechtbank

Foorkramers trekken naar rechtbank

Foorkramers trekken naar rechtbank

Print
Antwerpen - De foorkramers van de Sinksenfoor gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter. Zij verzetten zich tegen de verhuizing naar de Scheldekaaien. “We dreigen inkomsten te verliezen”, klinkt het.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) benadrukt dat de Sinksenfoor in Antwerpen moet blijven. Na de uitspraak van de kortgedingrechter dat de kermis niet langer op de Gedempte Zuiderdokken mocht plaatsvinden, zocht het stadsbestuur naar een alternatief. De keuze viel op de Scheldekaaien, tussen de parking aan het Zuiderterras en de vroegere loods van Antwerpen Miniatuurstad.

Definitieve locatie?

Of dit ook de definitieve locatie zal zijn voor de Sinksenfoor, daar wil het schepencollege zich nog niet over uitspreken. “We zijn wel overtuigd dat dit een zeer aantrekkelijke plek is”, zegt Van Campenhout. “We kunnen niet zeggen of de Sinksenfoor ooit zal terugkeren naar de Gedempte Zuiderdokken. We bekijken dit nog met de stadsadvocaat. De verhuizing was nodig, want zonder Sinksenfoor riskeerden we schadeclaims van de foorkramers.”

Week langer

De Sinksenfoor zal dit jaar ook een week langer staan, van 18 mei tot en met 30 juni. “Daarmee doen we de studenten en de foorkramers een plezier”, zegt burgemeester De Wever. “De studenten kunnen na de examens nog naar de kermis.”

Foorkramers verdeeld

De foorkramers zijn zelf verdeeld over de nieuwe locatie. Hun voorkeur blijft uitgaan naar de Gedempte Zuiderdokken. “Elke verhuizing houdt een risico in”, zegt Leon Van Passel, voorzitter van de Vereniging van Belgische Foornijveraars. “Je dreigt klanten te verliezen. Daarom gaan we in hoger beroep tegen de uitspraak van de kortgedingrechter. Dit is met hoogdringendheid, zodat er hopelijk nog een uitspraak is voor de start van de Sinksenfoor.”

Toch zijn de foorkramers ook opgelucht dat de stad Antwerpen een alternatieve locatie heeft gevonden. “We zijn gelukkig niet verbannen naar niemandsland”, zegt Van Passel.

SVW

Foto: LuMa

Lees ook: Buurtbewoners die Sinksenfoor verjaagden met de dood bedreigd

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio