Gaat zaak Britta Cloetens zonder lichaam naar assisen?

Enerzijds wil ik niet dat Britta vergeten wordt”, zegt moeder Karin Tack. “Maar we moeten ook realistisch zijn: de kans dat we nu nog te weten komen waar onze dochter ligt, lijkt klein.” Britta Cloetens is deze week twee jaar spoorloos. Alles wijst erop dat het een assisenzaak zonder lichaam wordt.

jrosquin

Concreet nieuws is er in het dossier al een hele poos niet meer gekomen. Vorige week hadden Karin en haar man Danny het nieuws gekregen dat de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) zich zou buigen over de verwijzing van het dossier naar het assisenhof, maar die informatie bleek niet te kloppen.

Kans op assisenproces groot

Verdachte Tijl T. had wel beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer om hem in de cel te houden. Voor de KI werd de behandeling tweemaal uitgesteld. Uitgerekend dinsdag, als het exact twee jaar geleden is dat Britta verdween, moet T. opnieuw verschijnen. De kans dat het tot een assisenproces zal komen, is volgens een bron dicht bij het onderzoek bijzonder groot. Uit de bevindingen van de speurders zouden al meer dan voldoende elementen naar voor zijn gekomen om te kunnen spreken van moord of doodslag.

Tijl T. legde in september 2011 al gedeeltelijke verklaringen af over zijn aandeel in de dood van Britta Cloetens. Toen zij in april 2011 naar het Honda Center aan de Boomsesteenweg in Wilrijk kwam om er te informeren naar een nieuwe Civic, zou hij seks met haar hebben gehad op de rand van de koffer van een auto. Toen ze zei dat ze naar de politie zou kunnen gaan met die informatie, was het kofferdeksel per ongeluk op haar hoofd beland, zo beweerde T. Ze was levenloos op de grond gevallen. Een reconstructie van de feiten zou echter hebben uitgewezen dat het weinig waarschijnlijk is dat die versie van de feiten waar is.

Waar gedumpt?

Tot vandaag heeft Tijl T. niets opgebiecht over de plaats waar hij het lichaam dumpte. Tot wanhoop van Britta’s ouders. Omdat Tijl T. een fervent visser was en geregeld aan riviertjes in de Ardennen vertoefde, is het gebied waar hij Britta gedumpt zou kunnen hebben enorm groot. Er werden al speuracties georganiseerd in de buurt van zijn woning in Duffel, maar ook in de buurt van een industrieterrein in Puurs en op andere plaatsen. Nooit leverden die acties iets op.

Dennis Van Damme

Foto: WH Moeder Karin en stiefvader Danny tijdens de herdenking aan het Justitiepaleis in Antwerpen in september 2011

Lees het hele artikel in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio