Nooit eerder zoveel beelden van mogelijke daders op internet

Nooit eerder zoveel beelden van mogelijke daders op internet

Nooit eerder zoveel beelden van mogelijke daders op internet

Print
Nooit eerder werden zoveel beelden van mogelijke daders op het internet verspreid, als na de aanslagen in Boston. Nu de echte bommenleggers geïdentificeerd zijn, blijkt hoeveel verkeerde verdachten zijn aangewezen.

Onder meer een persoon op een dak nabij de plek van de aanslag en ook een zeer herkenbare ‘bebaarde’ man werden onterecht beschuldigd. Daarnaast waren op een foto die rondging via de sociale media, twee jongeren met een rugzak te zien. De Amerikaanse krant New York Post plaatste het beeld zelfs loeigroot op zijn voorpagina onder de titel ‘bag men’. Maar die rugzakjongens bleken niets met de aanslagen te maken hebben. Gisteren maakte een van hen zich bekend: de 17-jarige Salah Barhoum.

“Ik kreeg meer dan tweehonderd telefoontjes. Ik ben bang om de straat op te gaan. Ik krijg reacties als: ‘hey, dat is die kerel van het nieuws!’. Er liepen zoveel mensen rond met een rugzak. Waarom hebben ze mij eruit gepikt? Het enige waar ze naar gekeken hebben, is mijn donkere huidskleur", reageert de jongen van Marokkaanse afkomst.

Lees ook: Amerikanen speculeren over vermoedelijke makers Bostonbommen

HDB

.

Nu in het nieuws