Frank Deboosere past weerbericht aan op vraag van kijker

Frank Deboosere past weerbericht aan op vraag van kijker

Frank Deboosere past weerbericht aan op vraag van kijker

Print
Wie tegenwoordig naar het VRT-weerbericht met Frank Deboosere kijkt, krijgt eerst het weer voor Vlaanderen te horen en dan pas dat voor Wallonië. De weerman gaat daarmee in op een klacht van een kijker, die het logischer vond dat ons gewest eerst aan bod komt ook al zijn de minimumtemperaturen in Wallonië meestal lager.

"De laagste temperatuur slaat doorgaans toch op de Hoge Venen, het is voor ons toch logisch dat ik die laatst vermeld?", verduidelijkt Deboosere in Het Nieuwsblad. "Als ik zeg dat het van nul tot vier graden wordt, dan onthouden de mensen altijd het eerste cijfer. Vooral 's nachts is dat het geval. Dan is het in Vlaanderen vier graden en vragen ze me daags nadien waar die nul op sloeg. Wel, doorgaans slaat de laagste temperatuur op de Hoge Venen, niet hier dus. Daarom de ommezwaai, de kijkers krijgen eerst hun temperatuur voor Laag- en Midden-België en dan die voor Hoog-België."

"Het idee kwam van een kijker die me een mail stuurde", aldus nog de weerman. "En omdat alleen een idioot niet open staat voor verandering, heb ik er eens over nagedacht en beslist dat hij eigenlijk gelijk heeft."

Archieffoto PN

.

Nu in het nieuws