In Kameroen ontvoerde Franse familie terug thuis

In Kameroen ontvoerde Franse familie terug thuis

In Kameroen ontvoerde Franse familie terug thuis

Print
De zeven leden van een Franse familie, onder wie vier kinderen, die twee maanden geleden in Kameroen ontvoerd werden door de groepering Boko Haram en vrijdag vrijgelaten werden, zijn zaterdagochtend gezond en wel geland op de luchthaven van Orly. President François Hollande was op de luchthaven om hen te verwelkomen.

De familie Moulin-Fournier werd overgevlogen aan boord van de Falcon van minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius. Om 6 uur landde het toestel op Franse bodem. Een tiental familieleden en een zestigtal journalisten wachtten de ex-gijzelaars op.

De drie volwassenen - vader, moeder en een broer van de vader - en vier kinderen werden op 19 februari ontvoerd tijdens hun vakantie in een nationaal park in Kameroen. De ontvoerders waren volgens Parijs leden van de sekte Boko Haram, die zeer actief is in het noordoosten van Nigeria.

De familie verbleef sinds 2011 in Yaoundé, waar de vader als expat werkte voor GDF-Suez. Cyril Moulin-Fournier, de broer van vader Tanguy die in Spanje woont, was bij het gezin op vakantie.

Belga
Foto Reuters

.

Nu in het nieuws