Tweeduizend jobs vacant in chemiesector

Tweeduizend jobs vacant in chemiesector

Tweeduizend jobs vacant in chemiesector

Print
Tweeduizend aanwervingen op jaarbasis op een totale tewerkstelling van 61.000 om het personeelsbestand op peil te houden. Dat is dé uitdaging waarvoor de chemiesector momenteel staat. Zeker in de provincie Antwerpen waar zich met de haven en de as rond het Albertkanaal twee grote clusters bevinden, is de opgave niet van de minste.
p> "In 2008 lieten we door de Leuvense professor Luc Sels al eens een studie uitvoeren waaruit bleek dat er een zeer grote vergrijzingsgolf in de chemie op komst was", zegt Frank Beckx, woordvoerder van Essenscia, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences. "Eind vorig jaar hebben we die studie laten updaten en verfijnen. Conclusie is dat we midden in die vergrijzingsgolf zitten en dat zal zich de komende jaren nog sterker laten voelen. De piek van de tewerkstelling komt in 2020 te liggen bij de 50- tot 54-jarigen, terwijl vandaag de grootste groep medewerkers zich in de leeftijdscategorie 40 tot 44 jaar bevindt. De totale vervangingsvraag van tweeduizend werknemers op jaarbasis tot en met 2015 is vandaag de dag realiteit. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de periode 2005-2010. Op een totale tewerkstelling van 61.000 is dat niet niks. Die hoge aanzuiveringsbehoefte is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de uitstroom van 55-plussers, want in vergelijking met andere sectoren zijn er niet zoveel die de chemiesector verlaten."

Professor Sels stelt tegelijk vast dat steeds meer vacatures voor beroepen zoals procesoperatoren, meet- en regeltechnici, ingenieurs en onderzoekers en laboranten moeilijk ingevuld geraken. Ruim 27 procent van alle vacatures in de sector zijn knelpuntvacatures en geraken niet ingevuld binnen de negentig dagen. Voor sommige specifieke profielen zoals procesoperatoren is dit zelfs de helft. "Zeker in de Antwerpse haven en de cluster rond het Albertkanaal, waar heel wat bedrijven op een zakdoek zitten, maakt dit dat ze vaak in dezelfde vijver vissen", merkt Beckx op.

Jong bloed naar de chemie leiden, is dus meer dan ooit de uitdaging. Essenscia Vlaanderen heeft op dat vlak de voorbije jaren al verschillende acties ondernomen naar de onderwijswereld toe. Begin vorig jaar nog werd met de vier onderwijskoepels een onderwijsconvenant afgesloten om onder meer te werken aan een betere branding van de sector bij jongeren en leerkrachten en structureel bedrijfsstages aan te bieden. "We moeten ook gaan naar een vorm van geassocieerd onderwijs waarbij jongeren hun praktijkopleiding in de industrie zelf kunnen volgen. In die zin gaat er in het najaar in samenwerking met een hogeschool in het Antwerpse een proefproject van start", zegt de Essenscia-woordvoerder.

"Eigen werknemers zijn de beste reclame"

Harold Loontjens (23) en Pieter-Jan Goelen (24) zijn twee zo'n jonge ingenieurs (foto). Zij gingen recent aan de slag bij Soudal in Turnhout. De Belgische fabrikant en wereldspeler van siliconen, mastieken, PU-schuimen, lijmen en vochtweringsproducten voor de bouwsector met hoofdzetel in Turnhout is voortdurend op zoek. "Ingenieurs, IT-mensen, technici, specialisten voor de verkoop,... door onze groei zoeken we voortdurend een heel breed spectrum aan profielen. Dat doen we niet alleen via de klassieke wegen, maar bijvoorbeeld ook door het organiseren van eigen jobdagen en deelname aan jobevents zoals binnenkort in Westerlo. We stellen vast dat in die zoektocht ook het netwerk van eigen mensen een belangrijke rol speelt. Zij zijn de beste reclame. Iedereen kent wel eens iemand die op zoek is. Omdat we stilaan een grote werkgever in de Kempen aan het worden zijn, beginnen we op die manier meer en meer naam- en merkbekendheid te krijgen. Dat leidt er toe dat we toch ook behoorlijk wat spontane sollicitaties binnenkrijgen", zegt algemeen directeur Dirk Coorevits. In 2008 trok Soudal nog een gloednieuw O&O-centrum op dat onder meer plaats biedt aan een high-tech labo. In die omgeving zijn Harold Loontjens en Pieter-Jan Goelen werkzaam. "Doordat hier fors wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling krijg je hier vele mogelijkheden in een goed uitgerust, modern labo en met een ploeg van jonge, enthousiaste medewerkers. Binnen de R&D-afdeling zijn we met redelijk veel jonge mensen wat veel nieuwe ideeën en visies oplevert. Het boeiende is ook dat het meer is dan pure chemie. Je komt ook in contact met de wereld van markting en aankoop/verkoop", zegt Loontjens, burgerlijk ingenieur in de scheikunde. Pieter-Jan Goelen uit Geel is werkzaam als bio-ingenieur chemie. "Binnen de R&D-afdeling werk ik aan projecten om enerzijds nieuwe producten te ontwikkelen en producten aan te passen en om anderzijds het productieproces te verbeteren of aan te passen. Het boeiende is dat je ruimte krijgt als je zelf opportuniteiten ziet om een project op te starten. Je kan zelf een beetje bepalen welke richting je uitgaat. Je ziet ook dat er gebouwd is op groei en er een drive in zit", getuigt hij.

Bart ROGGEMAN

Foto: Bert De Deken

.

Nu in het nieuws