Dirk Baelus gaat voor derde keer naar Hawaii

De Arendonkse triatleet Dirk Baelus eindigde op 14 april in de Ironman in Port-Elisabeth (Zuid-Afrika) als 38ste van de 1.700 deelnemers. Met deze prestatie plaatste de macrobiotische triatleet zich voor de derde keer voor de ironman wedstrijd in Hawaii.

Baelus had van begin november opgebouwd naar de triatlon van Zuid-Afrika. De koude winter speelde wel in het nadeel. In januari moest de fietstraining gedurende drie weken binnen gebeuren. "De conditie was beter dan ooit tevoren en ik had veel vertrouwen in een goede wedstrijd", blikt Dirk Baelus terug. "Ik had een appartementje gehuurd langs de kust in Port-Elisabeth. Ik verkies een appartement boven een hotel omdat ik dan mijn eigen macrobiotischpotje kan koken!" Het zwemmen verliep niet makkelijk. "De zee was woelig en het ging fel op en neer. Het duurde een tijd voor dat ik echt kon zwemmen door de hogere golven." Baelus kwam als 135ste uit het water.

Ook de 180 kilometer op de fiets waren geen wandeling in het park. "Het waren drie ronden van 60km, maar het leek alsof 40km wind op kop waren. Het stuk dat we dan wind mee hadden was net een weg met een klim van 12km! Bovendien bolde het wegdek niet: het was grove asfalt die niet bolt, en heel hobbelig. Misschien kan deze wedstrijd wel de 'Paris-Roubaix' onder de Ironmans genoemd worden. Maar niet alleen de wind , ook de warmte en de zon maakten het een zware wedstrijd." Tijdens het lopen maakte Baelus veel goed.

"Ongelooflijk, maar mijn benen voelde aan alsof ik niet gefietst had. Ik had het wel zwaar door de hitte. Ik liep van 't begin snel en moest me inhouden." Baelus haalde nog een flink aantal deelnemers in tijdens de 42 kilometer lopen. Hij kwam als 38ste over de meet en kon zich daarmee kwalificeren voor Hawaii.

"Fantastisch om het triatlon-seizoen te beginnen met een ticket voor Hawaii op zak", besluit Dirk Baelus. Nu kan ik eens alles zetten op Hawaii. Ik kijk er naar uit."

TCLA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio