Tweede verdachte opgepakt na enorme klopjacht

Print

Tweede verdachte opgepakt na enorme klopjacht

De politie van Boston heeft vannacht rond kwart voor drie Dzhokhar Tsarnaev, de tweede verdachte van de bomaanslagen op de Boston Marathon, opgepakt. Na een klopjacht waaraan liefst 9.000 agenten deelnamen, kon de 19-jarige Tsjetsjeen overmeesterd worden in de buitenwijk Watertown.

Tsarnaev had zich verschanst in een boot en kon daar uiteindelijk gearresteerd worden. Hij zou medische hulp nodig hebben. Toen de ambulance met Tsarnaev naar buiten reed, werden de agenten op luid applaus onthaald.De opgepakte verdachte verkeert in ernstige toestand in het ziekenhuis. "De inwoners van Boston en de regio mogen er zeker van zijn dat de dreiging ten einde is", zo kondigde politiechef Ed Davis van Boston op een persconferentie aan. Een uur eerder had de politie een jubelbericht op Twitter geplaatst: "GEVAT! De jacht is voorbij. De zoektocht is voorbij. De terreur is ten einde. En gerechtigheid heeft gezegevierd. Verdachte in hechtenis."Boot

Djokhar Tsarnaev werd vrijdag opgepakt door de ordediensten. Een tip van een inwoner van de voorstad Watertown leidde tot de operatie. Hij ontdekte bloed op zijn boot, die was gestald in zijn tuin. "Hij opende het zeil dat de boot bedekte en zag een bloedende man", zo deed Davis het relaas.

De politie haastte zich ter plekke en kon na een vuurgevecht de man overmeesteren. Na het bekendmaken van het nieuws toonden de Amerikaanse media beelden van jubelende mensen die op straat kwamen. De inwoners van Watertown hadden de hele dag het huis moeten houden omdat de politie de hele buurt aan het uitkammen was. De boot lag echter net buiten de perimeter die de ordediensten hadden afgebakend.De 26-jarige Tamerlan kwam eerder om het leven na een dramatische achtervolging door de politie. Beide broers worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dubbele aanslag tijdens de marathon van Boston, die het leven kostte aan drie mensen. De autoriteiten beklemtoonden echter dat het onderzoek naar de omstandigheden van de aanslag voortgezet wordt.

ToMas
Foto's AFP/Reuters

.

Nu in het nieuws