Ruim honderd ouders kamperen in college

Ruim honderd ouders kamperen in college

Ruim honderd ouders kamperen in college

Print
Mechelen - Meer dan honderd ouders stonden vrijdagavond samengetroept aan de inkomhal van het Sint-Romboutscollege in Mechelen. Samen kamperen ze tot zaterdagochtend om een van de fel gegeerde plaatsjes in het eerste jaar te bemachtigen voor hun kind.
Zeven ouders namen daarom vrijdagmiddag al het voortouw en dokterden een systeem uit met inschrijvingslijsten. "Ouders komen zich hier aanmelden en zijn op die manier zeker van hun plaats. Op het uur roepen we met de megafoon ieders naam of om na te gaan of ze nog steeds aanwezig zijn.", verklaart An Depuydt. "Iedereen mag een keer ontbreken op het appel. Zo krijgen ze de kans om een bezoekje te brengen aan het toilet of iets te gaan eten. De tweede keer worden ze van de lijst geschrapt."

Directeur Dirk Buelens reageert een beetje verrast. "We hadden dit wel zien aankomen, maar we hadden zeker niet verwacht dat de ouders al massaal aanwezig zouden om drie uur in de namiddag", geeft hij mee. "Momenteel vangen we de ouders op volgens onze mogelijkheden. We stelden eerst de inkomhal ter beschikking, maar laten de kampeerders nu overnachten in de sporthal. Daar is het toch iets ruimer en warmer."

Lees ook het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen

NIGE, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio