Clarenhof tegen zomer bijna afgewerkt

Print

Clarenhof tegen zomer bijna afgewerkt

Mechelen - Tegen het bouwverlof moet Het Clarenhof in de Mechels binnenstad, het woonproject dat in de plek kwam van stadskanker Euroshopping, grotendeels klaar zijn. Van de honderd woningen zijn er nog maar elf te koop. Zo'n veertig families wonen reeds op de site.

68 appartementen, 28 stadswoningen, drie commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeergarage voor net geen 200 wagens. Dat project vormt de nieuwe toekomst voor de site op de Leermarkt, vlakbij de Botermarkt. "Volgens onze huidige planning moet 95 procent van het project deze zomer afgewerkt zijn. Ook de binnentuin tot aan de vliet", zegt Bram Willemen van het gelijknamige bouwbedrijf.

Bijna alle woningen zijn na 2,5 jaar bouwen gerealiseerd. "Alleen enkele stadswoningen in de Huidevettersstraat nog niet. De meeste zijn ondertussen wel verkocht", zegt Steven Plompen van vastgoedkantoor First Immo. "In de aanbieding zijn nog drie appartementen en acht woningen", weet hij. Plompen noemt de verkoop een succes. "Zeker gezien de huidige economische crisis mogen we niet klagen. De gunstige ligging heeft zeker meegespeeld bij de vlotte verkoop", stelt hij.

Lees de reportage in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH Foto's DV

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio