Krijgsbaan blijft open voor verkeer

De aangekondigde start van de ondertunneling van de Krijgsbaan zal niet leiden tot een verkeersopstopping. Verkeer tussen Mortsel en Borsbeek blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk over een tijdelijke parallelweg naast de R11, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

ikerremans

In uw krant van donderdag bevestigde Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) dat de ondertunneling van de R11 (Krijgsbaan) op de grens tussen Mortsel en Borsbeek op maandag 6 mei start. Die ondertunneling is een noodzaak voor de aanleg van een veiligheidsstrook en heeft tot gevolg dat verkeer op de Krijgsbaan niet langer zal worden opgehouden bij het landen of opstijgen van vliegtuigen op de luchthaven in Deurne.

Omdat de Vlaamse overheid over de minder-hindermaatregelen die met de werken gepaard moeten gaan nog niets lost, groeit de vrees voor een verkeersinfarct. Pas bij de eerste symbolische spadesteek van de ondertunneling op 6 mei zal AWV Antwerpen een concrete planning van het verloop van de werken kunnen meegeven.

“De aannemer is nog volop met de opmaak ervan bezig”, stelt AWV-woordvoerder Peter Bruyninckx. “Op dit moment kan ik al wel zeggen dat het verkeer over de Krijgsbaan zeker in de eerste fase gewoon mogelijk blijft. Die fase omvat archeologische opgravingen, die zoals decretaal bepaald steeds moeten worden uitgevoerd bij grote infrastructuurprojecten. Naast de rijweg zullen wel graafmachines aan het werk zijn, maar het verkeer zal van die werkzaamheden geen hinder ondervinden."

Wanneer die archeologische opgravingen na de zomer beëindigd moeten zijn, start de eigenlijke werf voor de ondertunneling op. “Hoewel dan wel op de huidige R11 wordt gewerkt, zal ook deze fase nauwelijks gevolgen voor het verkeer hebben."

"Naast de Krijgsbaan wordt op enkele meters afstand eerst een tijdelijke parallelweg aangelegd. Die zorgt ervoor dat de volledige capaciteit van de R11, zoals het verkeer tussen Mortsel en Borsbeek die vandaag kan benutten, behouden blijft. Er is dus zelfs geen sprake van omleidingen. Ook voor de fietsers is er een doorgang”, benadrukt Peter Bruyninckx.

JVDPO Foto FRBE

MEER OVER Borsbeek

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio