1 / 12
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Novotel renoveert voor bijna drie miljoen

Novotel, het grootste hotel van Mechelen, werd donderdagavond feestelijk heropend. De renovatie van het viersterrenhotel heeft bijna drie miljoen euro gekost. Meer dan ooit zet het management ook in op de promotie van de stad, met een Mechelse bar.

Sven Van Haezendonck

Na tien jaar was het Novotel op de Lamotsite aan een opfrissing toe. "Zowel onze 122 kamers, onze lobby, ons restaurant als onze bar zijn helemaal gerenoveerd", zegt manager Yves Vandenbussche. Zichtbaar trots troont hij ons meteen mee naar de vernieuwde bar. "Hier promoten wij Mechelen volop. Zakenmensen die in ons hotel verblijven, kunnen de promofilm bekijken die wij speciaal hebben laten maken om deze prachtige stad in de verf te zetten. Zo hopen wij ze warm te maken voor een nieuw bezoek", vertelt Vandenbussche.

De doorgedreven Mechelse aanpak in het hotel, dat er sinds deze week een vierde ster bij heeft, is er trouwens niet zomaar gekomen. "Ik ben verliefd geworden op deze stad", geeft Vandenbussche aan. "Al moet ik zeggen dat ik zeven jaar geleden mijn reserves had toen ik hier begon."

Zoals nogal wat mensen kende de manager alleen maar de verhalen over samenlevingsproblemen en criminaliteit. "En over de Mechelaar die kwaad was op zichzelf. Wel, vandaag stel ik vast dat diezelfde Mechelaar trots is op zijn stad. Het mooie, authentieke en menselijke karakter van de binnenstad spreekt veel mensen en ook onze gasten aan."

SVH

Foto Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio