Leye en Berrier (Zulte) verslaan Club

Print

Leye en Berrier (Zulte) verslaan Club

Club Brugge heeft donderdagavond in eigen huis verloren van Zulte Waregem. Mbaye Leye scoorde een hattrick in de 3-4 overwinning. Voor Zulte was het de eerste zege in de play-off I.

De ploeg van Francky Dury begon het best aan de match en had het meeste balbezit. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer. Leye werd door De Fauw knap vrijgespeeld en de Senegalees knalde de 0-1 hard in de kruising.

Blauw-zwart kwam aandringen en dat zorgde voor gevaar. Bruzzese pakte eerst makkelijk een kopbal van Lestienne, even later haalde hij een vrije trap van Vázquez uit zijn doel. Duarte schoot de rebound in het zijnet. Enkele minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Een vrijstaande Donk kopte de hoekschop van Lestienne tegen de netten (zie foto onder). Zulte reageerde meteen. Na een prachtige combinatie kwam de bal bij Berrier, die beheerst de 1-2 in doel trapte. Op slag van rust was er bijna de 1-3, maar de hoek was te scherp voor de doorgebroken Conte.

In de tweede helft ging het gelijk op, met ongevaarlijke kansen voor beide ploegen. Op het uur maakte Zulte-aanvaller Leye het Jan Breydelstadion opnieuw stil. Na een fraaie actie schoot hij zijn twaalfde van het seizoen voorbij Kujovic.

Club gaf niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Bruzzese zat er drie keer goed tussen. Aan de overkant duwde Leye met zijn derde van de avond de thuisploeg nog wat dieper. Met een schot van net binnen de zestien verschalkte hij Kujovic. Het leek over en uit voor de Bruggelingen, maar op vijf minuten tijd slaagden ze er toch in twee keer te scoren. Eerst via een kopgoal van Jorgensen, wat later knalde Odjidja de 3-4 hard in doel.

Het slot werd nog razend spannend. Keeper Bruzzese haalde de gelijkmaker van Lestienne op schitterende wijze uit de hoek.

Deze zege brengt Essevee in de stand van de play-off I naar de tweede plaats, op twee puntjes van leider Anderlecht. Club staat vijfde.

Foto Belga, Isosport

MEER VOETBALNIEUWS