Parket bekijkt grondstalen van ziekmakende hondenweide

Parket bekijkt grondstalen van ziekmakende hondenweide

Parket bekijkt grondstalen van ziekmakende hondenweide

Print
Nijlen - Na een uurtje ravotten op de hondenweide in Bevel (Nijlen) langs de Kiezelweg, werden verschillende honden een paar weken geleden ziek. Het parket voert een onderzoek.
Ondertussen is de weide nog altijd preventief afgesloten. "Er zijn inderdaad een aantal honden ziek geworden, maar dat dat effectief ook verder komt van een bezoekje aan de hondenweide, is nog geen absolute zekerheid", zei milieuschepen Carrie Verelst (CD&V) op de jongste gemeenteraad.

"Maar het is wel goed mogelijk, want alle honden die ziek werden zijn op de hondenweide geweest. We laten de hondenweide afgesloten tot er definitieve zekerheid is over de oorzaak van de vergiftiging. We willen alle risico's vermijden en de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Pas wanneer het eventuele gevaar is geweken zal de weide weer worden opengesteld", legt de schepen uit.

Het parket heeft de nodige grondstalen genomen, maar momenteel is het nog steeds wachten op de resultaten daarvan. "Ook de dierenarts, die de honden in kwestie heeft behandeld, is verhoord door de politie. Verdere informatie ontbreekt op dit moment. Dat het zou gaan om pesticiden is dus ook nog geen zekerheid. Ik kan wel al met zekerheid zeggen dat er geen pesticiden werden gebruikt door de gemeentelijke diensten", benadrukt Verelst.

Foto Joren De Weerdt

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio