Benefietconcert met François Glorieux

Rotaryclub Antwerpen-Zimmertoren organiseert op zaterdag 20 april een unieke avond in de Lierse begijnhofkerk met pianovirtuoos François Glorieux. De opbrengst gaat naar projecten ten voordele van kinderen en jongeren met een zeldzame genetische aandoening.

Van Rompaey Chris

"Met zijn wervelende pianoklanken neemt François Glorieux ons mee doorheen zijn rijkgevulde carrière, met als hoogtepunten ontmoetingen met Michael Jackson, Neil Armstrong, Stan Kenton, Paul McCartney, Toots Thielemans, Jackie Collins. Glorieux maakte meer dan 300 composities, onder andere in opdracht van Maurice Béjart, en hij dirigeerde orkesten uit de hele wereld", zegt voorzitter Jos d'Haens.

Met de opbrengst van het concert ondersteunt Rotary de ontwikkeling van het ?lichtjasje' om zo de levenskwaliteit van patiënten met het Syndroom van Crigler-Najjar te verhogen. De Lierse serviceclub zal ook een grote bewustmakingscampagne rond neurofibromatose alsook vormingskampen om de sociaal- economische situatie voor jongeren te verbeteren steunen.

Toegangskaarten kosten 25 euro en zijn te koop in het Zimmerpaviljoen, Zimmerplein in Lier. Het concert begint om 19.30u.

Info: 03.480.93.56

Chris VAN ROMPAEY

Archiefbeeld JVdP

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio