Amerikaan beschuldigd van verzenden gifbrieven

Amerikaan beschuldigd van verzenden gifbrieven

Amerikaan beschuldigd van verzenden gifbrieven

Print
In de Verenigde Staten is de 45-jarige Paul Kevin Curtis aangeklaagd, die enkele dagen geleden gifbrieven aan de Amerikaanse president Barack Obama en de Republikeinse senator Roger Wicker zou gestuurd hebben. Volgens het ministerie van Justitie wordt de man ervan beschuldigd de gevaarlijke brieven opzettelijk gestuurd te hebben. Hij zal donderdag nog voor de eerste keer voor de rechter verschijnen.

De federale politiedienst FBI had de man woensdagavond in zijn woning in Corinth, Mississippi gevat. De brieven, die volgens eerste tests met het dodelijke gif ricine waren geprepareerd, werden door de postdiensten van het Witte Huis en het Capitole onderschept. Afsluitende testresultaten worden donderdag nog verwacht. Volgens de FBI staat Curtis ook onder verdenking een geprepareerde brief naar een ambtenaar van Justitie in Mississippi verstuurd te hebben.

Volgens een eerste onderzoek is de verdachte substantie, die donderdag werd aangetroffen in de postzaal van een gebouw van de Amerikaanse marine in Arlington, Virginia, niet giftig. Uit voorzorg werd echter wel alle personeel geëvacueerd.

Belga

Foto Reuters

MEEST RECENT