Marathon van Londen schenkt 81.000 euro aan slachtoffers Boston

Marathon van Londen schenkt 81.000 euro aan slachtoffers Boston

Marathon van Londen schenkt 81.000 euro aan slachtoffers Boston

Print
De organisatie van de marathon van Londen heeft donderdag aangekondigd dat ze 2 pond (2.34 euro) zal schenken per atleet die de aankomstlijn van de marathon van Londen behaalt. De organisatie zal het geld overmaken aan een fonds dat de slachtoffers van de ontploffingen in Boston ondersteunt.

De organisatie verwacht dat zo'n 35.500 personen de aankomstlijn in Londen zullen overscheiden, in totaal zou de marathon dan ongeveer 81.000 euro opbrengen voor de slachtoffers van de ontploffingen in Boston.

"Alle mensen die ook maar iets met de marathon van Londen te maken hebben, zijn geschrokken door de vreselijke gebeurtenis in Boston. En daarom willen we onze steun aanbieden aan de Amerikaanse marathonlopers", verklaarde Hugh Brasher, directeur van de Londense marathon.

Zijn collega uit Boston, Tom Grilk, heeft Brasher al bedankt voor het initiatief. "We zullen dit gebaar van de lopers en de organisatie uit Londen niet snel vergeten. Ik wil hen uit naam van iedereen hier bedanken", zei Grilk.

Voor de start van de marathon op zondag, wordt een moment van 30 seconden stilte gepland, ter nagedachte van de slachtoffers. Veel deelnemers zullen ook een zwarte rouwband dragen.

Maandag overleden drie mensen bij een dubbele ontploffing aan de aankomstlijn van de marathon van Boston, 180 personen raakten gewond.

Belga

Foto EPA

MEEST RECENT