Broeder Bob onverwacht overleden

Broeder Bob onverwacht overleden

Broeder Bob onverwacht overleden

Print
Essen - Broeder Bob is niet meer. Robert Vanhole, geboren op 22 januari 1940, overleed woensdagavond in het ziekenhuis aan een acute galblaasontsteking.

Broeder Bob woonde vroeger in het klooster van Jette, maar was ook bekend in het Essense leven. Na zijn pensioen keerde hij naar Essen om in het klooster van het college zijn laatste halte te houden als broeder redemptorist. Samen met broeder Ignace en broeder Willy verzette hij heel wat werk in het klooster, zoals schilderen en het opknappen van allerlei andere klusjes.

"Broeder Bob was iemand die met een lach en een zwans in het Essense leven stond", weet burgemeester Van Tichelt (CD&V). "Daar waar het gezellig en Bourgondisch was, kon je hem vinden. Hij stond bijzonder positief in het leven en bracht met een kwinkslag mensen aan het lachen. Relativeren was zijn motto."

Pater Willemse is bedroefd om het overlijden van broeder Bob. "Nadat hij vorig jaar een hersenbloeding heeft gekregen, verbleef broeder Bob enkele maanden in het ziekenhuis. Later werd hij verzorgd in woon- en zorgcentrum De Mick in Brasschaat, om daarna te verhuizen naar De Bijster. Begin deze week werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar dachten de dokters dat hij een maagbloeding had, maar het bleek het om een acute galblaasontsteking te gaan. Dinsdag ging het niet goed met hem. Woensdag is hij dan gestorven."

Om de leerkrachten van het college de kans te geven de uitvaartplechtigheid bij te wonen, gaat de dienst door op woensdag 24 april om 13 uur in de kapel van Rouwmoer. Broeder Bob wordt begraven op het kerkhof achter de kapel van Rouwmoer.

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio