Eigenaars verzetten zich tegen sloop hoekhuis

Eigenaars verzetten zich tegen sloop hoekhuis

Eigenaars verzetten zich tegen sloop hoekhuis

Print
Heist-op-den-Berg - Het hoekhuis op het Sint-Guibertusplein in Itegem moet van het Heistse gemeentebestuur verdwijnen om plaats te maken voor een parking. Maar de eigenaars verzetten zich, zodat de heraanleg van het centrum mogelijk vertraagd wordt.
De heraanleg van Itegem-centrum is één van de grote projecten van het gemeentebestuur voor deze legislatuur. Het dorp wordt in fases aangepakt. Maar nu dreigt er oponthoud. Volgens gemeenteraadslid Tim Teurfs (N-VA) is dat de schuld van het schepencollege. "Ze hebben onvoldoende moeite gedaan om tot een akkoord te komen met de eigenaars. Daarom dreigt er nu een juridische veldslag die het hele project lang zou kunnen vertragen."

Schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) zegt dat een akkoord maken onmogelijk was. "We hebben onderhandelaars gestuurd, maar zonder resultaat. Dan moeten we onteigenen in het algemeen belang. Die parking is belangrijk. Maar zelfs al zou de parking niet nodig zijn, dan nog zouden we alleen al voor de veiligheid het huis moeten onteigenen. Het gebouw beperkt het zicht als je uit de Kerkstraat komt en dat is al lang een probleem."

De eigenaars zelf zijn vastberaden. "Van echt onderhandelen was geen sprake omdat de gemeente enkel haar visie wil doorduwen. We gaan de nodige stappen zetten."

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen.

Bert Provoost

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio