GAMMA-icoon 'Bompi' bestaat twintig jaar

Print
De radiospots van doe-het-zelfwinkel GAMMA, waarin acteur Luk Wyns gestalte geeft aan de familie Gammermans met de bekende Bompi, bestaan vandaag twintig jaar. "De spotjes werken aanstekelijk bij zowat iedereen", vertelt directeur Rudi Petit-Jean. "70 procent van de luisteraars kent na een week de inhoud nog."

In januari 1993 werd het eerste GAMMA-radiospot uitgezonden. Die werd later verboden omdat stemacteurs politici nabootsten en dat liet de wet niet meer toe. De keten vond haar redding in Luk Wyns, die sindsdien zijn typetje Bompi in elke reclameboodschap naar de voorgrond schuift. Oorspronkelijk zag hij zijn rol als parodie op de familie Backeljau, maar uiteindelijk groeide hij uit tot het bekendste figuur van de familie Gammermans.

Wyns is verheugd met de verjaardag en doet zijn job nog steeds graag. "Grote evoluties zijn er doorheen de 450 spotjes niet geweest, wel veranderen de accenten en invalshoeken constant", zegt hij. "Nu kan er ook wat meer dan vroeger, maar we kunnen trots zeggen dat we nog nooit dezelfde spot hergebruikt hebben. Zolang Bompi kan en wil, gaan we ermee door."

Beluister een spot met Bompi via Youtube.

Foto Youtube

Nick Lodewyckx

MEEST RECENT