Pascal Smet wil snel van start met Vlaamse imamopleiding

Pascal Smet wil snel van start met Vlaamse imamopleiding

Pascal Smet wil snel van start met Vlaamse imamopleiding

Print
Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) wil snel van start gaan met een Vlaamse opleiding voor imams en islamconsulenten. In de zomer wil hij een concreet voorstel op tafel hebben. Dat zei hij donderdag in het parlement.

Voor volgend jaar is in de meerjarenbegroting alvast 100.000 euro opstartfinanciering voorzien. Nadien wordt ook de oprichting van een universitaire opleiding islamitische godsdienstwetenschappen bekeken.

Verschillende parlementsleden vroegen Smet naar zijn plannen rond een Vlaamse imamopleiding. De minister voorzag die in zijn jongste beleidsbrief, maar ook federaal buitenlandminister Didier Reynders pleitte vorige maand nog voor betere opleidingen. Dat zou radicalisme en moslimextremisme kunnen helpen tegengaan, vermoedt hij.

Smet verzekerde dat hij er snel werk van wil maken. Bedoeling is imams en islamconsulenten op te leiden die Nederlands kunnen, de leefwereld van de nieuwe generatie Europese moslims kennen en kunnen nadenken "over wat het betekent om als moslim in de seculiere maatschappij te leven".

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT