Programma digitale week

Print
Laakdal - Laakdal neemt deel aan de digitale week met een heleboel activiteiten op het programma:
ZATERDAG 20/04 10.00-12.00: M@ffiosi

Dé reality game van het jaar komt naar Laakdal: M@ffiosi. De machtige maffiapeetvader Don Giovanni is vermoord. Gelukkig heeft hij een testament achtergelaten waarin staat wat er moet gebeuren na zijn dood. Wil jij de nieuwe peetvader der maffiosi worden? Bemachtig het testament. Werk samen om info over de locatie ervan te achterhalen. Ga zelf aan de slag met een smartphone & laptop. Maar de tijd dringt … wie zich het best doorheen alle proeven slaat, heeft de meeste kans om Don Giovanni op te volgen. Wie durft?! Met de workshop "M@ffiosi" leer je al spelenderwijs met de nieuwe digitale media te werken en kritischer om te gaan met informatie op het internet. Let op! Alléén voor leerlingen 1e & 2e middelbaar.

DINSDAG 23/04 14.00-16.00: Pinnacle voor beginnelingen

Onze lesgever toont je in deze demo alles over videobewerking met Pinnacle: hoe maak je heuse pareltjes van jouw familiefilmpjes? Hoe voeg je tekst, achtergrondmuziek, e.d. toe?

WOENSDAG 24/04

09.00-11.00: Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn vereniging?
Tegenwoordig besta je niet tenzij je een facebookpagina hebt. Ook voor je vereniging maak je er dus best een aan om een breder publiek te bereiken.
Onze lesgever toont je de kneepjes van het vak!

14.00-16.00: Initiatie geocaching i.s.m. VVV Toerisme Laakdal We gaan samen op schattenjacht: we zoeken proefcaches in de buurt van de bibliotheek. Onze vrijwilligers tonen je tevens hoe je een eigen lognaam aanmaakt. Het is bovendien mogelijk om aansluitend een echte multicache van 6 km te doen onder begeleiding. Aangepast schoeisel is nodig bij nat weer. Deze bezigheid is al de favoriete hobby van duizenden landgenoten. Word jij ook door de geocachingmicrobe gebeten?! Geschikt voor jong & oud!

14.00-16.00: Skypen voor beginnelingen Met Skype kan je (gratis!) telefoneren, chatten of videogesprekken voeren via het internet.
Wij leren je er graag mee werken. Indien je je eigen laptop meebrengt, installeren we zelfs het programma samen!
Al onze activiteiten zijn echte aanraders. Deelname is telkens volledig gratis. De bibliotheek zorgt bovendien voor de nodige materialen.
Eigen laptop meebrengen is toegelaten, tenzij bij Pinnacle of geocaching.
Beperkte algemene basiskennis is vereist voor de workshops M@ffiosi, Facebook & Skype: Locatie: bibliotheek Laakdal, Kerkstraat 21, 2430 Laakdal.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is dus verplicht via bibliotheek@laakdal.be of 013/67 01 20 www.digitaleweek.be

Stefan Helsen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio