Verdachte van moord in Carnotstraat gevat

Verdachte van moord in Carnotstraat gevat

Verdachte van moord in Carnotstraat gevat

Print
Antwerpen - Een 24-jarige Egyptenaar is enkele weken geleden door de Franse autoriteiten uitgeleverd aan België omdat hij ervan verdacht wordt in oktober vorig jaar een 35-jarige man te hebben omgebracht in diens appartement in de Antwerpse Carnotstraat. Dat meldt het parket van Antwerpen donderdag.

De verdachte is inmiddels aangehouden door de Antwerpse onderzoeksrechter, het onderzoek naar zijn eventuele motief en de omstandigheden van de moord is nog volop aan de gang.

Het slachtoffer werd op 30 oktober van vorig jaar dood teruggevonden in zijn flat, nadat een buur hem al enkele dagen niet meer had gezien. Zijn keel zou overgesneden zijn geweest en het lichaam lag er allicht al even.

De Antwerpse federale gerechtelijke politie kon na onderzoek een verdachte identificeren, onder meer op basis van bloedsporen die op verschillende plaatsen in het appartement werden teruggevonden. De verdachte kon echter niet worden aangetroffen en werd daarom door de onderzoeksrechter internationaal geseind. Op 8 maart dook hij op in de buurt van Parijs, waar hij gearresteerd werd en van daaruit nauwelijks twee weken later aan België werd uitgeleverd.

Belga

Foto Frederik Beyens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio