Stadsregio Turnhout organiseert samenaankoop ramen

Stadsregio Turnhout organiseert samenaankoop ramen

Stadsregio Turnhout organiseert samenaankoop ramen

Print
Turnhout - Beerse, Vosselaar, Oud-Turnhout en Turnhout organiseren samen via de projectvereniging "Stadsregio Turnhout" een groepsaankoop voor ramen en beglazing.
Tot hiertoe werden door andere organisaties al succesvolle samenaankopen opgezet voor o.a. dakisolatie, spouwmuurisolatie, groene stroom. "Ramen zijn echter een heel zinvolle investering om energie te besparen, maar vaak ligt de drempel hoog omwille van de kostprijs", zegt Tim Hendrickx van Stadsregio Turnhout. " Die drempel gaan we verlagen door enerzijds voordelige tarieven te bedingen en anderzijds door de mensen de mogelijkheid te geven om deze investering te financieren met een voordelige 'ecolening'."

"In de eerste fase, die loopt tot de zomer, willen we zoveel mogelijk geïnteresseerden verzamelen, waardoor we in een sterke onderhandelingspositie staan tegenover de potentiële aannemers. In de zomer gaan we dan effectief in onderhandeling. In september wordt de winnaar gepresenteerd en kunnen de geïnteresseerden een prijsofferte krijgen."

De interesse blijkt groot, want de eerste infoavond (woensdag 17 april in de Warande in Turnhout) werd bijgewoond door meer dan 100 geïnteresseerden. Op woensdag 8 mei staat er nog een infoavond op het programma in GC Reynaert te Vosselaar.

De Stadsregio is overigens niet aan haar proefstuk toe inzake groepsaankopen. In 2008 werd er volgens dezelfde principes een 'tankslag' georganiseerd. De bedoeling was om zoveel mogelijk oude stookolietanks in de regio te saneren. Uiteindelijk werden er toen meer dan 500 oude stookolietanks gesaneerd.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio