Grote zwerfvuilactie voor scholen, buurten en verenigingen

Grote zwerfvuilactie voor scholen, buurten en verenigingen

Grote zwerfvuilactie voor scholen, buurten en verenigingen

Print
Turnhout - Elf Turnhoutse scholen nemen vrijdag deel aan de grote zwerfvuilactie van Stad Turnhout.
De leerlingen gaan samen met hun leerkrachten de straten in de buurt van hun school opruimen. In totaal doen er 956 leerlingen van zowel kleuterscholen, lagere als middelbare scholen mee. Op zaterdag 20 april gaan vier buurten en drie sportverenigingen aan de slag.

De opruimactie van de scholen vindt plaats tussen 8.30 en 13 uur. Met deze actie willen de leerlingen het signaal geven dat zwerfvuil niet op straat hoort en dat zij ook hun verantwoordelijkheid mee willen opnemen. Door de inzet van de scholen zal een groot deel van de Turnhoutse straten opgeruimd worden. Het slotmoment voor de scholen is vrijdag om 14 uur op de Grote Markt aan het stadhuis. Tijdens het slotmoment krijgen de scholen een hapje en drankje. Ook de winnaar van de tekenwedstrijd wordt dan bekendgemaakt. Er worden borden gemaakt van de winnende tekening met slogan. De deelnemende scholen krijgen deze borden als herinnering en bedankje voor hun inzet.

“Stadsbedrijven zal tijdens dit slotmoment ook al het afval op de Grote Markt verzamelen. Hiermee willen we de problematiek van het zwerfvuil nog eens aankaarten bij onze inwoners en passanten. Een net Turnhout is voor ons erg belangrijk”, zegt Hannes Anaf (sp.a), schepen van Milieu.

De buurten en sportverenigingen zullen zaterdag tussen 10 en 12 uur afval opruimen in hun buurt. Ook voor hen is er om 14 uur een slotmoment op de Grote Markt met een drankje en hapje. De scholen, buurten en verenigingen krijgen van Stad Turnhout het nodige materiaal (vuilniszakken, handschoenen en grijpertjes) voor het opruimen van het afval. Het verzamelde afval wordt telkens door Stadsbedrijven opgehaald.

Foto JEFFREY GAENS: opruimactie in Maaseik

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio