Bahrein pakt "terroristen" op voor Grote Prijs F1

Bahrein pakt terroristen op voor Grote Prijs F1

Bahrein pakt "terroristen" op voor Grote Prijs F1

Print
Voor de start van de Grote Prijs voor het WK Formule 1 in het Arabische koninkrijk Bahrein hebben de lokale autoriteiten volgens de regeringsgezinde krant Al-Ajjam verschillende "terroristen" opgepakt. Volgens de krant van donderdag worden de zes verdachten onder andere beschuldigd auto's in brand gestoken en straten versperd te hebben.

Mensenrechtengroepen eisen dat de Grote Prijs van Bahrein wegens de onderdrukking van de oppositie in de eilandstaat wordt afgelast. Enkele protestgroepen hebben al aangekondigd de race van volgend weekeinde in Bahrein te zullen verstoren.

De oppositie in Bahrein had in februari 2011 geprobeerd door massaprotesten radicale hervormingen af te dwingen. Het soennitische vorstenhuis van Bahrein sloeg de protesten destijds met geweld uit elkaar. Sindsdien komt het steeds weer tot onlusten en straatgevechten, die echter meestal lokaal beperkt zijn. De meerderheid van de burgers in het land behoort tot de sjiitische islam.

Het WK Formule 1 gelastte de race in Bahrein in 2011 af wegens de onlusten. In 2012 keerde het Formule 1-circus ondanks kritiek van verschillende partijen weer naar het koninkrijk terug.

Belga
Foto EPA

MEEST RECENT