Fazant heeft het op Brits gezin gemunt (video)

Print
De Britse familie Hudson wordt de voorbije vier maanden geteisterd door een agressieve fazant. 'Angry bird Phil' valt de auto van het gezin aan, zit de mensen achterna als ze zich buiten durven vertonen en bonkt tegen de ramen.

Ondertussen vond Sally-Ann het stilletjes aan genoeg geweest en stapte ze met het verhaal naar de Britse media. Ze woont in bij haar ouders, die ook verveeld zitten met het dier. Sally-Ann wil het dier zaadjes voeren om iets aan zijn agressie te doen, maar moet rubberen handschoenen dragen. Met een badmintonracket moet ze het wild fladderende dier op afstand houden. "Maar meppen met de racket doe ik niet. Het is en blijft een vogel", zegt ze aan Daily Telegraph.

Territorium afbakenen

"Als we in onze auto zitten, springt hij plots vanuit het niets tevoorschijn. Dan volgt hij de wagen als we vertrekken of begint hij met zijn kop tegen de deur te bonken. Ik ben al eens naar buiten geweest om hem te voederen en dan is hij heel vriendelijk. Maar meteen daarna begint hij mij weer aan te vallen." Experts beweren dat Phil de mensen als soortgenoten ziet en daarom zijn territorium moet beschermen.

Bekijk de reportage via YouTube:

MCe
Beelden: YouTube

MEEST RECENT