Noodscenario voor Sinksenfoor in de maak

Noodscenario voor Sinksenfoor in de maak

Noodscenario voor Sinksenfoor in de maak

Print
Antwerpen - In Antwerpen ligt een noodscenario op tafel met een alternatieve locatie voor de Sinksenfoor, zodat die dit jaar toch in een of andere vorm zou kunnen doorgaan. Dat laat burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten via zijn woordvoerder. Het stadsbestuur werkte daar de voorbije maanden al aan, om te anticiperen op een mogelijk verbod op het organiseren van de foor op de Gedempte Zuiderdokken vanwege de rechter in kortgeding.

Eerder was het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dat de Zuiderdokken gewijzigd had van parkgebied naar publieke ruimte al door de Raad van State geschorst. Volgens het stadsbestuur is het oordeel van de rechter in kort geding nu "een gevolg van juridisch knoeiwerk uit het verleden, waarvan we wisten dat het op een bepaald moment als een boemerang in ons gezicht zou kunnen terugkeren".

Noodscenario

"Wij hadden er dan ook rekening mee gehouden dat de rechter deze beslissing zou nemen en hebben achter de schermen hard gewerkt aan een noodscenario", klinkt het nog bij de stad. Dat plan zou een alternatieve locatie inhouden voor dit jaar, maar geen structurele oplossing voor de toekomst.

Details over het noodscenario worden voorlopig niet bekendgemaakt. De foorkramers zullen worden uitgenodigd op een overlegmoment en pas nadien zal de stad met meer informatie naar buiten komen. "Maar we zullen er zeker en vast alles aan doen om de Antwerpenaar ook dit jaar een Sinksenfoor te kunnen bieden", luidt het.

Foto: SVDE


Lees ook:
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio