Belgacom-baas verdient jaarlijks tachtigvoudige van postbode

Belgacom-baas verdient jaarlijks tachtigvoudige van postbode

Belgacom-baas verdient jaarlijks tachtigvoudige van postbode

Print
Het lijkt er sterk op dat Belgacom-baas Didier Bellens fors zal moeten inleveren op zijn loon. Uitgerekend verdient Bellens 80 keer zoveel als een doorsnee postbode. Dat weet Het Nieuwsblad. De federale regering wil als hoofdaandeelhouder al langer paal en perk stellen aan de "exuberante toplonen" binnen bedrijven waarin de overheid een belang heeft.

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille hoopt zijn collega-ministers te overtuigen. Hij wil de toplonen binnen overheidsbedrijven beperken tot 860.000 euro per jaar. Dat zou betekenen dat Belgacom-topman Bellens 1,27 miljoen euro moet inboeten.

Belgacom-werknemers blij

De gewone werknemers van Belgacom zijn naar verluidt blij met Labilles initiatief. "Logisch ook, want van onze mensen wordt altijd gevraagd om op de kleintjes te letten. Dan mogen we toch minstens hetzelfde verwachten van ons management", zegt vakbondsman Ben Coremans van ACV-Transcom. Volgens Coremans is het verschil tussen de basis- en toplonen alleen maar gestegen sinds privémanagers het voor het zeggen hebben.

Vorig jaar liet Labbiles voorganger Paul Magnette een studie uitvoeren over de lonen bij overheidsbedrijven. Daaruit bleek dat Bellens toen 32 keer meer verdiende dan de gemiddelde werknemer bij Belgacom. Bij Bpost verdient CEO Johnny Thijs 23 keer zoveel als de doorsnee postbode. Het komt erop neer dat een postbode 80 jaar zou moeten werken om Bellens' jaarloon bij elkaar te krijgen.

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws