Eerste Feestje van den Burger in JH 't Licht

Eerste Feestje van den Burger in JH 't Licht

Eerste Feestje van den Burger in JH 't Licht

Print
Zandhoven -

In jeugdhuis ‘t Licht vindt vrijdag 19 april de eerste editie van het Feestje van den Burger plaats. Het nieuw concept vervangt de Fuif van de Burgemeester, die de afgelopen zes jaar werd georganiseerd.

Sinds Luc Van Hove (CD&V) de burgemeesterssjerp van Zandhoven omgorde, werd ieder jaar in een wisselende deelgemeente de Fuif van de Burgemeester georganiseerd.
"Het opzet was om te tonen dat het gemeentebestuur het organiseren van fuiven in de eigen streek steunt, zodat onze jongeren met de fiets kunnen uitgaan. Als gemeente konden we zo zelf ook ondervinden of de fuifreglementering en het sluitingsuur werkbaar zijn voor organisatoren van fuiven", vertelt burgemeester Van Hove.Zes jaar en een gemeenteraadsverkiezing later, was het eigenlijk de bedoeling om in de nieuwe legislatuur de fuiven van de burgemeester even in het vriesvak te zetten. Maar dat was buiten de jeugdraad gerekend. Vanuit de jongeren kwam de vraag om toch nog iets te organiseren. Na overleg met de nieuwe schepen van Jeugd Hans Soetemans (CD&V), zelf nog maar 21 jaar oud, werd het Feestje van den Burger geboren, dat vrijdag in jeugdhuis ‘t Licht boven de doopvont wordt gehouden.

"Naar goede gewoonte zal het gemeentebestuur weer komen tappen en de bediening verzorgen", vertelt schepen Soetemans. "Het feestje vindt wat later op het jaar plaats dan de fuiven, omdat het overleg later op gang kwam en we gewacht hebben op het eerste vrije weekend voor de jeugdbewegingen, om geen andere fuiven in de gemeente stokken in de wielen te steken. Net als bij de vorige fuiven, kiezen we voor plaatselijke deejays. DJ Fade Away, Double Trouble, Superhelt en BeatOrama wisselen elkaar af. De fuiven van de burgemeester vonden in tenten of parochiezalen plaats, terwijl we nu voor jeugdhuis ‘t Licht kiezen."

Jonas Stoop, bestuurslid van ‘t Licht, ontwierp als lokkertje een heel opvallende affiche, waarop burgemeester Luc Van Hove staat afgebeeld als Superman. "Voor alle duidelijkheid: het is een fotomontage", stelt Van Hove de twijfelaars gerust. "Ik heb wel een Mega Mindy-pakje thuis, maar aan een Superman-kostuum waag ik mij niet."

Voor wie al eens wil checken wie er allemaal komt: het Feestje van den Burger heeft ook een Facebookpagina.

*Vrijdag 19 april, vanaf 21u, Feestje van den Burger, jeugdhuis ‘t Licht, Liersebaan 12a (achter gemeentehuis). Leden ‘t Licht betalen 1 euro, niet-leden 2 euro.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio