Advocaat buurtbewoners: "Stad lapte alle wetten aan haar laars"

Advocaat buurtbewoners: Stad lapte alle wetten aan haar laars

Advocaat buurtbewoners: "Stad lapte alle wetten aan haar laars"

Print
Antwerpen - De rechter in kort geding heeft beslist dat de Sinksenfoor dit jaar niet mag doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Dit tot grote tevredenheid van de advocaat van de klagende buurtbewoners, Griet Cnudde.

"In zekere zin hebben we een strijd gewonnen", zegt advocaat Cnudde in een reactie aan ATV. "Al van in 1996 werd ons beloofd dat de Sinksenfoor zou verplaatst worden. Anno 2013 is er nu eindelijk resultaat."

Cnudde vindt dan ook dat de stad de schuld bij zichzelf moet zoeken. "De stad heeft jarenlang alle wetten aan haar laars gelapt." Toch hoeft de stad dit volgens de advocaat niet als een nederlaag te zien. "Het komt er nu gewoon op aan om de juiste locatie te kiezen."

De advocaat heeft al een idee voor een nieuwe plek voor de Foor. "De Scheldekaaien zijn een veel betere locatie dan de Zuiderdokken wat betreft de attractieve waarde", zegt Cnudde, die benadrukt dat de rechter niet heeft geoordeeld dat de Sinksenfoor niet meer mag doorgaan, maar wel dat ze niet meer mag plaats vinden aan de Gedempte Zuiderdokken.

Foto: JVDP

Lees ook: Frustratie groot op Twitter
en ook: Geen Sinksenfoor op Gedempte Zuiderdokken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio