Cyberpesters vinden de weg naar Ask.fm

Cyberpesters vinden de weg naar Ask.fm

Cyberpesters vinden de weg naar Ask.fm

Print
Sociaalnetwerksite Ask.fm is aan een opmars bezig in ons land. De website werd in korte tijd enorm populair bij jongeren maar blijkt ook het gedroomde medium voor cyberpesters. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Vorig jaar maakte een 16-jarig Amerikaans meisje nog een einde aan haar leven na pesterijen op de website.

Bij volwassenen is Ask.fm niet echt bekend. Het zijn vooral jonge internetgebruikers die vlot de weg vinden naar de sociaalnetwerksite. Wie er een profiel aanmaakt, kan anoniem vragen stellen en beantwoorden. Het is door die anonimiteit dat de website een geliefd medium voor cyberpesters is geworden. Ze kunnen iemand ongegeneerd de huid volschelden en denken dat hun echte identiteit niet achterhaald kan worden. "Om de identiteit van een Ask.fm-gebruiker te achterhalen, moet je immers al een internationaal rechtsgeding starten", legt Clo Willaerts, experte in sociale media, uit in de krant.

Ook in ons land zijn er heel wat tieners die met die cyperpesterijen af te rekenen krijgen. Zo ook Saartje Baele, een twaalfjarig meisje uit West-Vlaanderen. Zij kreeg via de website berichtjes waarin stond dat ze beter zelfmoord zou plegen. Toen ze haar profiel verwijderde, gingen de pesterijen gewoon verder op Facebook, waar een haatpagina tegen Saartje werd opgericht.

ToMas

Nu in het nieuws