Belgen beleggen steeds meer in dure oldtimers

Belgen beleggen steeds meer in dure oldtimers

Belgen beleggen steeds meer in dure oldtimers

Print
Oldtimers zijn steeds meer gegeerd op de Belgische markt. Wie zich een naoorlogse sportwagen kan veroorloven, is steeds vaker geneigd om erin te beleggen. Zoekertjessite 2dehands.be bevestigt de groeiende verkoop van oldtimers aan De Tijd.

De zoekertjessite meldt dat er in het eerste kwartaal maar liefst 17 procent meer zoekopdrachten gebeurden naar oldtimers dan in dezelfde periode vorig jaar. 'Oldtimer' is er de zesde meest ingetikte zoekterm. Naar verluidt staan er voortdurend ongeveer 7.000 wagens te koop. Mercedes-Benz is het populairst, gevolgd door BMW, Volkswagen, Ford en Fiat.

Emotionele waarde

Het merendeel van de (ver)kopers is ouder dan 50. 40 procent heeft voordien al vijf of meer oldtimers gehad. Volgens Aldine Reinink van 2dehands.be valt de populariteit samen met die van vintagedesign. "Mensen zijn op zoek naar dingen met een emotionele waarde, met een verhaal, een geschiedenis, en waar ze ook kunnen van genieten. Of ze zien het als een soort belegging", aldus Reinink in De Tijd.

De Belgische overheid stelt zich soepel door oldtimers fiscaal aantrekkelijk te houden. Op 1 juni treedt het nieuwe oldtimerstatuut in werking. Dat maakt het voor liefhebbers eenvoudiger om met hun 25-plusser de baan op te gaan. Volgens de Federatie van Oude Voertuigen blijven er elk jaar ongeveer 55.000 oldtimers ingeschreven. Ondanks dat er wagens wegvallen, komen er jaarlijks 3.000 bij.

MCe
Archieffoto

.

Nu in het nieuws