Rist grote namen maakt kans op Gouden Palm

Rist grote namen maakt kans op Gouden Palm

Rist grote namen maakt kans op Gouden Palm

Print
Op de 66e editie van het internationale Filmfestival van Cannes, van 15 tot 26 mei, zullen weer enkele grote namen meedingen naar de begeerde Gouden Palm. De organisatie maakte donderdag de selectie van de officiële competitie bekend. In totaal zijn 19 films geselecteerd.

Onder meer de films 'Behind the Candelabra' van de Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh, 'La Grande Belleza' van de Italiaan Paolo Sorrentino en 'Only Gods Forgive' van de Deen Nicolas Winding Refn zijn geselecteerd. Ook 'Nebraska' van de Amerikaan Alexander Payne, 'Inside Llewyn Davis' van de broers Ethan en Joel Coen en 'La Vénus à La Fourrure' van Roman Polanski maken kans op de Gouden Palm. Daarnaast zitten andere vaste Cannes-regisseurs zoals veelfilmer François Ozon en de Chinees Jia Zhangke in de selectie. Ook voormalig Palm-winnaar Asghar Farhadi, regisseur van 'A Separation', maakt opnieuw kans.

Borgman

Eerder raakte ook bekend dat de Nederlands-Vlaamse coproductie 'Borgman' van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam in de officiële competitie vertoond wordt. In de film spelen de Vlaamse acteurs Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets belangrijke rollen; Bijvoet neemt de hoofd- en titelrol op zich. De film is een coproductie tussen het Nederlandse Graniet Film, het Deense Angel Films en het Brusselse productiehuis Epidemic van Koen Mortier en Eurydice Gysel.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws