Daniel Van Buyten blijft wellicht bij Bayern na positief gesprek

Daniel Van Buyten blijft wellicht bij Bayern na positief gesprek

Daniel Van Buyten blijft wellicht bij Bayern na positief gesprek

Print
Rode Duivel Daniel Van Buyten, verdediger bij Bayern Munchen, had een 'zeer positief' gesprek met de directie over zijn toekomst bij de Beierse club. Wegens zijn aflopende contract werd 'Big Dan' al meermaals in contact gebracht met andere clubs.

De transfergeruchtenmolen stond de laatste tijd niet stil rond de 35-jarige Belg die al sinds 2006 voor Bayern speelt. Juventus, Monaco, Marseille en enkele Engelse clubs zouden al interesse getoond hebben in de rijzige Belg.

"Wil blijven"

"Maar mijn wens is om bij Bayern te blijven", zei 'Dan The Man'. "Ik had al een eerste gesprek met de directie en dat verliep zeer positief. Bayern kent mij, en weet hoe hard ik mij inzet.

Jupp Heynckes heeft een zeer goede evaluatie van mij gemaakt. Hij twijfelt er niet aan dat mijn contract verlengd wordt", aldus de voormalige verdediger van Standard, Marseille, Manchester City en Hamburg SV.

Concurrent Boateng

Dinsdag kreeg Van Buyten in de met 6-1 gewonnen halve finale van de Duitse beker tegen Wolfsburg nog de voorkeur op Duits international Boateng. "Het zit in mijn natuur om mij steeds volledig te geven en ik doe mijn uiterste best om het vertrouwen van Heynckes niet te beschamen", zei de 70-voudige international daarover.

Jupp Heynckes, die volgend seizoen plaats maakt voor Pep Guardiola, was donderdag nog erg lovend over zijn 1,97 meter grote Belg in het Duitse blad 'Der Kicker'. "Daniël is een modelprof en plukt daar de vruchten van. Hij is in perfecte fysieke conditie en niemand heeft zoveel ervaring als hij", concludeerde Heynckes.

Belga
Foto: AP

MEER VOETBALNIEUWS