Goede doelen gesteund door Burgemeestersfeest

Print

Goede doelen gesteund door Burgemeestersfeest

Essen - Vier mooie Essense initiatieven werden afgelopen dinsdag beloond met een cheque om hun werking te ondersteunen. De cheques konden overhandigd worden door de opbrengst van het 46ste burgemeestersfeest. Liefst 7600 euro werd verdeeld onder vier goede doelen.
Ieder jaar weer worden Essense organisaties die maatschappelijk van algemeen nut zijn, gesponsord door het burgemeestersfeest. “Tijdens het jaar steunen we ook kleinere goede doelen, want ook die zijn waardevol”, zei burgemeester Van Tichelt (CD&V). “Verenigingen en organisaties brengen mensen dichter bij elkaar en dat is goed. Mensen moeten – op zijn Essens gezegd – met elkaar kunnen buurten.”

Vier goede doelen

Met de opbrengst van het Burgemeestersfeest, werden vier hoofddoelen gesponsord. Een cheque van 4000 euro ging naar de tien Essense BIN’s (Buurt Informatie Netwerken). “De BIN’s zorgen ervoor dat het veiligheidsgevoel van de Essenaren wordt verhoogd en dat via een gezonde sociale controle woninginbraken worden vermeden en worden opgelost”, zei burgemeester Van Tichelt (CD&V).

Ook de Gezinsbond in Essen werd, met ruim 630 gezinnen als lid, gesponsord met een cheque van 400 euro. “Ook zij kunnen steun gebruiken voor de organisatie van de vrijwillige kinderoppasdienst en voor de andere activiteiten die doorheen het jaar worden georganiseerd”, aldus de burgemeester.

De organisatoren van de drie wijken die op 27 maart de Buitenspeeldag organiseerden, kregen samen een cheque van 1200 euro. Dit initiatief is erop gericht om op die dag zoveel mogelijk kinderen naar buiten te krijgen om samen te spelen op het buurtpleintje of in een afgesloten straat.

Het vierde project dat werd ondersteund was een bijdrage voor een mobiele keuken voor rust- en verzorgingstehuis De Bijster. Dit project houdt in dat in de verschillende leefgroepen een feestje kan worden georganiseerd voor de bewoners. Via deze mobiele installatie kan iedereen genieten van bijvoorbeeld een barbecue of een lekkere pannenkoek.

Op de foto:

Jules Van der Flaas, Woonzorgmanager: "Dankzij deze mobiele installatie kunnen de bewoners in de verschillende woongroepen genieten van barbecue of een lekkere pannenkoek."

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio